Over Close-Up

Wie zijn we?

Close-Up bestaat al sinds 1974 en was jarenlang een onderdeel van de Personeelsvereniging van de Provincie Noord-Holland.  Leden zijn video-amateurs met vaak veel kennis van cameratechniek, editing, enzovoorts. Soms wordt er door een aantal leden een gezamenlijke productie gemaakt, een clubfilm.

Wat doen we?

Leden komen van september tot mei tweewekelijks bij elkaar op de clubavonden. De inhoud van de avonden zijn divers: er wordt bijscholing gegeven, m.n. over nieuwe technieken, of elkaars films worden bekeken en besproken. Daarnaast doet Close-Up regelmatig mee aan festivals en worden films beoordeeld door een onafhankelijke jury. Leden zijn automatisch ook lid van de NOVA (Nederlandse Organisatie Van Audiovisuele amateurs), en van NH’63, de federatie van videoclubs in Noord-Holland.

Lid worden?

Close-Up zoekt nieuwe, vooral jongere leden! Ervaring in het maken van films is niet nodig, belangstelling ervoor wel! Je hoeft ook niet meteen dure apparatuur te hebben. Met je smartphone is ook al veel mogelijk. Het is mogelijk vrijblijvend enkele clubavonden bij te wonen als kennismaking. Vragen? Mail naar de secretaris: secretariaat@videogroepcloseup.nl of zie de contactpagina.

Zie ook dit artikel in het Haarlems Dagblad.